Marita in Sri Lanka

Laatste reacties

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 100 reacties

Hans Corneille

Interessant verhaal.

Toke Booyink

Hallo Marita, Lees dat je weer thuis bent, wat een indrukwekkende verhalen, ik denk dat je nu wel anders in het leven staat na zo`n ervaring, wat je daar allemaal gezien en meegemaakt hebt. Hopenlijk heeft dit je leven verrijkt. Bedankt voor de mogelijkheid om dit te lezen. Ben eigenlijk best benieuwd of je interesse nog naar meer van dergelijke ervaringen uitgaat.

Marita Timmer

Of je daar gelukkig van was geworden Ton?

Ton

wederom een verhaal dat typerend is voor die regio.

Ton

Ik zou me ook niet kunnen voorstellen, dat mijn moeder een vrouw voor me had uitgezocht. Hoewel......... volgens haar moest die vrouw "keurig netties" en goed katholiek zijn. Zoals het gewoon is in Nederland, heb ik mijn 2 echtgenotes zelf uitgekozen en ze waren geen van beiden............ katholiek. Had ik maar wat meer naar mijn moeder geluisterd, pfff.

Marinus v.d. Vegt

Prachtig en duidelijk omschreven. Weer een hele ervaring op gedaan.

Jannie Brinkhuis

Super om je te volgen en je verhalen te lezen .

Ingrid Geerts-Buis

Wat een ervaringen Marita. Indrukwekkend om te lezen. Mooi geschreven ook. Je kan er wel een boekje van maken, inclusief foto’s!
Goede terugreis!

Erna

Vertrouwen en veranderen is hier in NL al pittig....laat staan in Sri Lanka. Wat is er nog een hoop te doen in de wereld.

Yolande

Lieve Marita dankjewel voor je observaties en je prachtige verhalen en foto's. Je bent echt ondergedompeld geweest in de cultuur. Respect daarvoor want dat is lang niet altijd gemakkelijk om je aan over te geven. Het belang van opleiding is groot zoals je gemerkt hebt. Jouw soms andere manier van kijken en handelen en je aanwezigheid heeft ongetwijfeld een werking op de mensen die je hebt ontmoet en vice versa. Hele goede reis. Dankjewel

Ton

Wat een bijzonder verhaal...... Ik kan niet zeggen, wat een naar verhaal. Het is de realiteit van het leven daar waar je keihard mee wordt geconfronteerd. Ook dat is Sri Lanka.
ik neem aan dat dit je laatste verhaal is. Volgens mij loopt je hoofd nu over van alle indrukken die je hebt opgedaan. Goede terugreis.
Ik zie je in "Roalte".

Hans Corneille
reactie op: foto

Mooi al die kleuren in combinatie.
Er lijkt ook een vinger tussen te liggen......

Hilde

Wat een bijzondere reis. Prachtig om te lezen en te zien. Goede terugreis en welkom thuis.

Monique

Prachtige verhalen weer.
Ik liep een aardig eindje achter.
Geniet nog ff , het is zo weer voorbij.
Groetjes uit Raalte

Hermie

Leuk om alles te lezen .is deze reis uitgestippeld door je zelf?

Ton

Ook dat is Sri Lanka dus, haha

Ton

Als ik de verhalen lees, dan denk ik weleens, in wat voor individualistische afgeroomde maatschappij leven wij. En als we nog wat ceremoniële gebruiken c.q. tradities hebben zijn er van die wijsneuzen die dat zonodig belachelijk moeten maken. Het is toch een verademing om dit soort gebruiken mee te mogen maken.

Betsie

Als ik jou verhaal weer lees is het een hele opgave om bij de les te blijven ,alle rituelen en de ceremonie met die hoogwaardig heden ,zeker bijzonder om het mee te maken. Je bent totaal onthaast als je terug bent. groetjes

Ilse

Leuk om te lezen Marita! Hele goede jaarwisseling en alvast happy new year.

Agnes
reactie op: foto

Mooi hoor

Betsie

Ja dat snap ik je hecht je heel gauw aan kinderen die het met zoveel minder moeten doen,dat gaat met pijn in je hart.Kunnen we zien wat deze reis met je doet,sterkte voor de komende weken. Groetjes

Charissa

Goed bezig hoor! Trots op oe😘


Je verhalen zijn leuk om te lezen, je kan leuk schrijven👍

Charissa

Ahhhhhh vreselijk!!!!!!
Een held ben je..ik had het hele dorp geloof ik bij elkaar geschreeuwd...haha

Yolande

Hoi Marita, weer genoten van je verhalen en observaties. Merk je verschil met hoe je tegen dingen aankijkt met de eerste dagen?

Hans Corneille

Dat met dat haar .... niks voor mij dus. Op het lekkere eten na vind ik al die gewoontes eigenlijk niks. Als mijn neefje van midden 30 ineens zin krijgt om mij oom te gaan noemen vind ik het al eng worden. Maar de gastvrijheid vind ik wel iets wat hier overgenomen kan worden.Bij ons werden vriendjes niet naar huis gestuurd met etenstijd maar konden altijd mee eten nadat ze eerst met huis hadden gebeld. Ben als kind wel eens weggestuurd omdat ze nu gingen eten, dat vond ik best wel pijnlijk. Ben daarna voortaan maar voor etenstijd naar huis gaan gegaan.

Wim

Tring Tring.
Wakker worden Marita.
Knielen doe ik zo wie zo niet meer.
Drink liever een borrel met jou.

Bertie

Ach Marita, die ratten en vieziheid bevalt me niks zou ik toch liever voor n hotelletje kiezen, maar dan kom je natuurlijk niet zo dicht bij de mensen en hun gewoonte
Maar n beetje respect voor onze medemens zou wel wat meer mogen in ons land, dan hoef je direct nog niet op de knieen hoor!! Vind wel erg onderdanig!

Marita Timmer

Ik zal je een foto sturen. Tijdens de kerstmusical mocht ik naast haar zitten. Eerste rang haha.

Ton

Je grenzen van wat kan en wat niet kan, worden hier behoorlijk verlegd. Dit verhaal doet me denken aan allerlei plaatjes die je in Nederland op kalenders, etc. Ziet. Jij ziet dit allemaal in werkelijkheid. Fantastisch toch......

Ton

Tjonge jonge, wat een verhaal. Ik snap dat intussen dat daar de bureaucratie hoogtij viert.
Die pinnige blik van die mooie dame had ik weleens willen zien.

Bertie
reactie op: foto

Voor jou en al die mensen die nu bij jou zijn een fijne kerst!

Bertie
reactie op: foto

Wat ongezellig eigenlijk, zou toch wel wat aangenamer kunnen, met n gedekte tafel
Ziet er troosteloos uit in huis triest dat ze afhankelijk zijn van giften

Hans Corneille
reactie op: foto

Ze kijken niet echt vrolijk ....

Ingrid Geerts-Buis

Goed idee dat de ouderen in een verzorgingshuis de huiselijke dingen, zoals afwassen, zelf blijven doen. In kleinschalige woonvormen zie je het wel gebeuren maar mag best nog meer. We hebben het er wel steeds over, de zelfredzaamheid stimuleren, maar De theorie is mooier dan de praktijk.

Lilian

Ik lees je verhalen graag Marita! Je laat veel verschillende kanten van het leven daar zien. Dank!

Ingrid Geerts-Buis

Zeker mooi Marita, en ook mooi geschreven!

Monique
reactie op: foto

Haha zeker weten! 😃

Betsie

Hoi Marita wat een verhaal weer,waar moet je toch beginnen om jou kennis over te brengen met zoo weinig middelen.Wat een eind terug in de tijd om het met eigen ogen te zien,daar word je stil van.

Lilian
reactie op: foto

Ha Marita!
Wat een prachtige reis maak jij! Ik geniet mee van alle verhalen en foto's. Wat een mooie keus om zo op reis te gaan. Dicht bij de mensen, het dagelijks leven. Prachtig!
Groet, alle goeds Lilian

Bertie
reactie op: foto

Mooie foto allemaal, wel lux dat je dit allemaal mag meemaken!!

Bertie
reactie op: foto

Nou volgens mij kunnen jullie t wel samen vinden , kom je straks ook met n foto aan de muur!!

Bertie
reactie op: foto

Tuurlijk Marita, familie is altijd bij je of geven je n seintje dat ze bij je zijn😊

Willemien

Hee Marita, inmiddels ben je nu 3 weken onderweg en een schat aan ervaringen rijker. Bijzonder om te lezen wat je allemaal meemaakt en hoe je het ervaart. Ben heel benieuwd wat de komende periode het vrijwilligerswerk gaat inhouden. Blijf je volgen! Trots op je!

Ingrid Geerts-Buis

Wat een mooie ervaringen Marita! Leuk om te lezen.

Ton
reactie op: foto

Inderdaad grappig.

Yolande

Hoi Marita, goede observatie en wat lief van Kumudu en Bandula. Nu weer een heel nieuw avontuur. Jij komt echt op plekken waar heel weinig toeristen komen met locals. Ben benieuwd naar het vrijwilligerswerk. Fijn dat Bandula even belde. Dat van andere visie op schoonmaken is heel herkenbaar maar vergeet niet dat die mensen in de tropen wonen :))

Marita Timmer

De feiten in bovenstaand verhaal klopten niet. Ik heb het inmiddels aangepast. De brug is geen 2000 jaar oud, maar "slechts" 400 jaar.

Ton

Fascinerend hoe je het verschil tussen wat wij als schoon ervaren en hoe men dat in Sri Lanka ziet, beschrijft.

En wat voor ervaringen doe je op. Geweldig.

Peja

Je hebt er weer en mooi verhaal van gemaakt , wij krijgen er zo beetje van mee in de wereld waar jij nu verblijft ,geen luxe maar wel en gastvrije bevolking .Gr

Eugenie van Rede

Wat maak je veel mee! Tja zo realiseer je je weer hoe goed wij het hier hebben. De mensen zijn enorm gastvrij zo te lezen.

Betsie
reactie op: foto

Foto ,s spreken voor zich je was daar heel bijzonder

betsie

Wat een bijzonder verhaal weer,natuur heel mooi en puur maar huisvesting daar is bij zaak.Als je niet anders weet ,ben je gelukkig met weinig.

Nelleke
reactie op: foto

Marita je straalt

Nelleke
reactie op: foto

Die is ook leuk

Nelleke
reactie op: foto

Wat een superfoto.

Bertie
reactie op: foto

Prachtige foto!

Yolande (Commundo)
reactie op: verhaal Maxima

Zo is het! Ik denk niet dat het met wit of bruin of zwart te maken heeft. Je komt van ver, je ziet er anders uit en er gebeurt verder niet zoveel in het dorp dus ben jij de grote happening. Wen je al aan je rol? en wat doet dat met jou. Word je rebels, trek je je terug, loop je anders?
Enjoy

Yolande (Commundo)

Lieve Marita wat een prachtig verhaal en wat zie je er mooi uit in je sari.
superleuk

Ton
reactie op: verhaal Maxima

Anderzijds kun je als witte persoon je ook bedenken hoe het voor een donker persoon moet zijn, om constant witte personen om zich heen te hebben. Het is daarbij inderdaad ook goed om je te vergewissen van het idee hoe het voor een publiek persoon moet zijn om altijd in de belangstelling te staan.

Ton

Ook daar is het dus zo dat mensen met een groot ego zich heel graag laten horen. Mooi hè

Ilse

Wat leuk zeg dat je dit voor hen mogelijk hebt kunnen maken.

Yolande

wow, jouw verblijf zal nog lang nagalmen x

Marita Timmer
reactie op: foto

Haha nou niet dus. En ik denk ook niet dat dat hier helpt.

Hans Corneille
reactie op: foto

https://youtu.be/kCYRTB1HLYg

Marita Timmer

Vindt je rode tanden niet mooi?

Ton

Hallo Marita, ik neem aan dat jij dit goedje niet tot je hebt genomen.

Hans Corneille

Mooi, kun je daar nu ook karaoke doen ;)

Bertie

Dan word je bewust in wat voor rijkdom we hier leven, mooi dat je dit hebt kunnen doen voor ze en met wat muziek word de wereld wat vrolijker en gezelliger! 🎤🎶

Ton
reactie op: foto

Dat zijn een paar mooie boxen.

Marita Timmer

Het voelt bijzonder om dit te mogen doen.

Ton

Prachtig. Marita

Marita Timmer
reactie op: foto

Als t goed is kijk Fennie ook mee. Dan kan ze iig de foto's laten zien.

Marita Timmer
reactie op: foto

Dat heb ik. Maar geloof niet dat ze er veel van begrijpen 😃

Ilse Poppe
reactie op: verhaal Tempel

Wat een belevenissen en ervaringen heb je nu al opgedaan Marita en er gaat vast meer komen!!!Mooi dat de tasjes een hit zijn. Geniet van alle indrukken en have fun!!!

Marita Timmer

Ik bedoel hiermee dat ze je vertroetelen en te eten geven en je wordt aan iedereen geshowd en soms moet een demonstratie geven van welke woorden je al kent. Ik begrijp dat t voortkomt uit trotst dat ze een buitenlandse gast hebben en dat ze absoluut niet willen dat je te kort komt. Dat kan ik wel laten gebeuren.

Marita Timmer

Honda Yolanda. Dat is t inderdaad zoeken naar wat voor mij goed is en aanpassen. Ik heb wel in de gaten dat als je geen grenzen aangeeft dat je als een soort van huisdier wordt haha.

carla wierbos
reactie op: verhaal Tasjes

erg leuk om je te volgen Marita.
Je schrijft mooie verhalen. Zo te lezen doe je heel veel indrukken op.

Bertie
reactie op: foto

Leuke foto, heb je nog over Sinterklaas verteld!??

Bertie
reactie op: foto

Ze vind t echt leuk! Leuk voor als je thuiskomt een presentatie van al je verhalen en fotos
Voor de bewoners van Averbergen, ze zullen wel benieuwd zijn!

Yolande
reactie op: verhaal Tempel

Archeology emperor hahaha maar wel thero dus zeer ervaren en respectvol. Ik denk dat jouw bezoek heel veel indruk heeft gemaakt. Zeker met dat op de grond zitten. Er is toch altijd nog een gevoel dat wij van suiker zijn en op een stoel moeten zitten. Wat best lekker kan zijn trouwens. Heel goed gedaan van je. Bijzonder hoor.

Yolande
reactie op: verhaal Tasjes

Ha ik zie het al voor me. Zo zijn de dames in Sri ook. Lekker handelen en bedisselen. ook wel lekker dat zij het hebben verdeeld toch. Ik vermoed dat dat van de juf ook te maken heeft met respect. Zij is de juf en mag toewijzen en het voorkomt ruzies :)) Fijn dat ze er zo blij mee zijn. Topper

Irma

Marita wat leuk al die verhalen. Wat een heel andere wereld waarin je bent beland. Al die indrukken..... Geniet ervan
groetjes Irma

Peja Strang

Mooi om te lezen en te zien wat jij daar allemaal meemaakt ,het is geen luxe vakantie in een mooi Resort maar wel een paar weken met veel meer voldoening .Geniet er nog van dat doen die kinderen ook van jou .Gr Peja

Monique

Prachtig om jou verhalen te lezen!
Zo te lezen zien ze jou als een koningin! Haha

Ton
reactie op: foto

Dat ziet er vreeeeeselijk lekker uit. Je hoeft geen honger te lijden daar, haha

Ton

Ha Marita of Hollandesie, je bent een bezienswaardigheid. Dat moet je ego toch strelen, niet?

Ton

Geweldig dat ter ere van jou de kinderen naar school komen. Je bent echt in een totaal andere wereld terechtgekomen. Heb je soms niet het idee, dat je in een hele grote droom bent beland?

Ton

Prachtig verhaal en wat voor een indrukken doe je op.

Yola
reactie op: foto

mjammie rasai

yola
reactie op: foto

Wat een scheetjes. Dit is een feestdag voor hen waar ze voor geoefend hebben alleen dat al is zo leuk.

Yola
reactie op: foto

ja ja je bent de eregast. Leuk hoor om jou te zien tussen de prinsjes en prinsesjes

Yolande

Kohomede Marita, Hondai. Ik lees dat je aardig begint in te burgeren en van alles meemaakt. ja natuurlijk is het de zoete inval vanwege jou :)) Fijn dat je iemand hebt die wat Engels spreekt. je gaat nog heel veel avonturen beleven daar. Goed gedaan hoor allemaal. Zoeken naar aanpassen en je eigen weg vinden.
Knutselen, danse en zang doen het altijd goed en besef dat ze zoooooooooooo trots zijn dat jij er bent dat maakt alles goed.
Liefs

Tonnie Buis

Wat leuk Marita, dat je nu bij het gastgezin bent, geniet ze.

Ingrid Geerts-Buis

Hoi Marita,
Wat een mooi avontuur maak je mee. Erg leuk om te lezen. Heel veel succes en plezier !

Eugenie van Rede

Wow Marita wat een geweldige belevenis! Leuk om vanaf de bank in het natte en grijze NL te lezen wat je allemaal meemaakt.

Géke

Hallo Marita,
wat leuk om al je verhalen te lezen en je zo een beetje te kunnen volgen.
ik wens je nog heel veel plezier de komende tijd
groeten Géke

Hilde

Marit wat een belevenissen en dat in zo n korte tijd. Geniet er van. Ga je volgen en ben benieuwd naar je verhalen. Zal de dames van de eettafel ook op de hoogte brengen hoe ze je kunnen volgen.

Hermie

Indrukwekkend je verhaal

Eugenie Leussink
reactie op: verhaal Noodweer

Wat een ander leven dan in Raalte Marita! Dat noodweer lijkt mij een ervaring op zich...brrr.... Goeie reis gewenst naar je volgende bestemming. Groetjes, Eugenie

Nelleke

Hoi Marita, wat heb je al een indrukken meegekregen, heel leuk om dit alles te zien en te lezen. Geniet ervan en een veilige reis. Hier alles goed, je krijgt een knuffel van Beppie.

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Commundo